Central Park Wine festival: Călătoria vinului în inima Clujului

Tradiția spune că ultimul weekend de vară trebuie sărbătorit cum se cuvine și pentru că ne plac tradițiile, în 24 august am dar startul celei de-a V-a ediții a Festivalului de Vin din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, spațiu care, în perioada 24-27 august 2023 s-a transformat într-un tărâm al bucuriilor vinicole și culturale, unde timpul a luat o pauză plăcută pentru a ne oferi o experiență de neuitat. Evenimentul a adunat iubitori de vinuri și aventurieri culinari din întreaga regiune, veniți să descopere tainele unei licori nobile și să se bucure de momente memorabile.

În ultimele zile de vară, Cluj-Napoca a fost locul unde vinul și-a dezvăluit secretele, iar participanții au călătorit prin arome și nuanțe care au păstrat vie tradiția și istoria acestei băuturi sacre. Etichete din toate colțurile lumii au fost la dispoziția degustătorilor, oferind o paletă amplă de experiențe gustative. Vinurile franțuzești, portugheze, italienești și autentice românești au fost doar câteva dintre comorile prezentate, toate acompaniate de delicatese culinare și fructe de mare, care au creat sinergia perfectă a gusturilor.

Dar festivalul a fost mult mai mult decât o degustare de vinuri. Atmosfera a fost animată de live cooking show-uri spectaculoase, unde bucătari renumiți, precum Florian Neag, Adi Hădean, Liviu Balint și Ionuț Crișan, au dezvăluit secretele preparatelor perfecte pentru a însoți vinurile alese. Acest dialog culinar a creat un cadru desăvârșit pentru fiecare degustare și a făcut ca experiența să fie cu adevărat de neuitat.

Și, pentru că petrecerea nu se oprea la vin și mâncare, festivalul a pregătit o ofertă vastă de distracție. Ateliere de swing dance, petreceri cu DJ, și, bineînțeles, muzică live care a adus zâmbete și ritm. Muzica a fost coloana sonoră a festivalului, înviorând atmosfera în fiecare seară, adunând generații și creând mediul ideal pentru socializare și relaxare. De la tango argentinian cu Two to Tango, la latino și flamenco, participanții s-au putut bucura de o varietate de genuri și ritmuri muzicale.

Familia a ocupat un loc central în cadrul festivalului, cu activități speciale pentru cei mici și cu spații de joacă și învățare, astfel încât toată lumea să se simtă ca acasă. Wonderland Resort au avut grijă ca fiecare membru al familiei să se distreze și să serbeze ultimele zile toride ale anului.

În fiecare zi, festivalul a oferit surprize și momente de magie, inclusiv live bending show-ul cu Paul Cristian, care a lăsat publicul cu respirația tăiată. Sustenabilitatea a fost o preocupare centrală a organizatorilor, cu utilizarea paharelor reutilizabile din tritan eco și o campanie de colectare de dopuri de plută, demonstrând că se poate să ne bucurăm de plăceri fine într-un mod responsabil.

Poveștile și impresiile participanților au transformat festivalul într-o experiență autentică și emoționantă. Fiecare pahar a spus o poveste și fiecare degustare a creat amintiri. Central Park Wine Festival a fost mai mult decât un eveniment – a fost o călătorie în lumea vinului, o incursiune în arta gustului și o sărbătoare a culturii și bucuriei de a trăi fiecare clipă. Clujenii și vizitatorii din țară și străinătate au împărtășit cu bucurie impresiile lor, subliniind că evenimentul a fost o experiență de neuitat pentru toate vârstele. Atmosfera relaxată și plină de bucurie a fost apreciată, iar prețurile accesibile ale degustărilor au făcut evenimentul potrivit pentru toată lumea. Un participant din Vancouver, Canada, a remarcat cu entuziasm : „ E prima dată când vin în Europa. Festivalul este minunat, oamenii sunt fericiți și se distrează de minune”.

Central Park Wine Festival 2023 a fost o experiență captivantă și plină de viață, unde vinul a fost doar începutul unei povești frumoase. O călătorie vinică și culturală care a adunat oameni în jurul valorilor autentice și a pasiunii pentru frumos.

Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem la următoarele ediții ale festivalului, pentru că fiecare festival este ca un capitol nou dintr-o poveste continuă. Încheiem cu un strigăt de „Noroc!” pentru vinul bun, pentru artă și pentru bucuria de a trăi în fiecare moment.